Vakanties contact (e-mail) John Mulder Carolijn Toren Kees Mulder   Loes Mulder  Oscar, Teun en Willem  

Ecologisch

Adviesbureau

Mulder

Carolijn Toren

Opgegroeid in Rolde (Drenthe) en via Hellevoetsluis in Apeldoorn terechtgekomen. Hieronder een greep uit mijn werkzaamheden, hobby's en bezigheden.

Lesgeven
Voor mijn beroep sta ik voor de klas op de Jenaplanbasisschool de Korf te Apeldoorn in de middenbouw (groepen 3,4 en 5). Het Jenaplanonderwijs past helemaal bij mij. De ochtend begint met de kring, waarbij de kinderen vertellen over het weekend of een boeken- of spreekbeurtkring houden. Ook kan het gebeuren dat we een spontane kring houden omdat iemand zijn hamster mee heeft genomen. Regelmatig houden we vieringen, dit kan met de stamgroep zijn bij een verjaardag of met de bouw (de onderbouw, groep 1,2 of de middenbouw groep 3, 4, 5 of de bovenbouw groep 6, 7, 8) omdat we met een project bezig zijn. Ook hebben we regelmatig vieringen met de hele school, bijvoorbeeld met Sinterklaas, Kerstmis of carnaval. De kinderen hebben een weekplan, waar per dag het werk op staat wat ze moeten doen. Hiervoor zijn bepaalde tijden, dit noemen we het stil blokuur. We kennen ook het open blokuur waarin de kinderen zelf dingen onderzoeken of een opdracht uitvoeren. Op het moment hebben we een kappershoek in de schoolwoonkamer, waar de kinderen elkaar mooi maken met vlechtjes, staartjes en gel. Binnenkort gaan we zelf gel maken, laatst hebben we in de kring een moeder van een kind op bezoek gehad die kapster is, alle vragen die we hadden, konden we aan haar stellen. De kinderen hebben zelf een prijslijst gemaakt voor de kappershoek en betalen ook echt met (nep)geld. Naast lesgeven houd ik me ook bezig met de inrichting van de schoolomgeving. Zo hebben we samen met een landschapsarchitect de nieuwe schoolomgeving ontworpen. Waarbij elke stamgroep zijn eigen tuintje heeft gekregen, die de kinderen met hulp van ouders en leerkracht onderhouden. Daarnaast is met hulp van velen een uniek 'amfitheater' gerealiseerd.

Reizen

Schrijven
Wanneer ik er de tijd en inspiratie voor kan vinden schrijf ik graag. Dat varieert van prentenboeken en gedichten tot (korte) verhalen.

Hardlopen
Enkele malen per week loop ik hard.